Piaţa asigurărilor din România a încheiat primul trimestru al acestui an cu prime brute subscrise de 2,73 miliarde lei, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, din care segmentul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) a continuat să aibă cea mai mare pondere, arată datele publicate vineri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Segmentul de asigurări generale a înregistrat o creştere în primul trimestru al anului 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016 cu 1% iar segmentul de asigurări de viaţă a înregistrat o creştere de 35,8%", arată comunicatul ASF. 

Valoarea primelor brute subscrise de către societăţile de asigurări si de sucursale, doar pe teritoriul României, a fost de 2,71 miliarde de lei, în creştere cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent (2,48 miliarde lei). 

Primele brute subscrise pe teritoriul altor state au înregistrat o scădere cu 51% în primul trimestru al anului 2017 (25,4 milioane lei) comparativ cu aceeaşi perioada a anului precedent (51,8 milioane lei).

Potrivit analizei ASF, asigurările auto, clasa A3 (Asigurări de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare) şi clasa A10 (Asigurări de răspundere civilă pentru autovehicule), reprezintă 73,3% din totalul primelor brute subscrise aferente asigurărilor generale şi 56,45% din totalul primelor brute subscrise de societăţile de asigurări si de sucursale în primul trimestru al anului 2017.

Subscrierile aferente asigurărilor de viaţă au înregistrat o creştere semnificativă in primul trimestru al anului 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, de 35,8%.

Societăţile de asigurări au raportat indemnizaţii brute plătite de peste 1 miliard de lei în primul trimestru din acest an, din care 963 milioane de lei aferente contractelor de asigurări generale, care au crescut cu 5% faţă de aceeali perioadă din 2016.

În primul trimestru al anului 2017, 89% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăţi de asigurare din cele 31 de societăţi care desfăşurau la 31 martie activitate de asigurare sau reasigurare; similar cu anii anteriori.

Piaţa asigurărilor din România a încheiat anul 2016 cu prime brute subscrise de 10,05 miliarde lei (circa 2,2 miliarde euro), în creştere cu 10% faţă de 2015. Nivelul din 2016 este unul istoric pentru România, depăşind fostul record, din 2008.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.