Durata medie de plată a dosarelor de daună la nivel de piaţă RCA, în trimestrul al patrulea din 2017, a fost de 11,46 zile pe dosar, iar City Insurance a înregistrat cea mai mare durată medie de plată, potrivit datelor publicate vineri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, cea mai mare durată medie de plată a dosarelor de daună a înregistrat-o societatea City Insurance, cu 21,37 zile pe dosar.

Totodată, cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună a fost înregistrată la societatea Uniqa Asigurări, respectiv de 2,18 zile pe dosar.

Potrivit datelor ASF, 76,24% dosare au fost plătite în termenul legal, iar 23,76% dosare au fost plătite cu întârziere faţă de termenul legal.

”Cele mai mari procente de dosare plătite în termenul legal au înregistrat societăţile Uniqa Asigurări (100%), urmată de Omniasig VIG (99,12%), Generali România (97,99%), Allianz – Ţiriac (96,51%) şi Groupama (93,98%)”, se arată în comunicat.

Cele mai mici procente de dosare plătite în termenul legal au înregistrat societăţile Asirom VIG şi City Insurance, cu procente de 57,39%, respectiv 57,93%.

Totodată, durata medie de soluţionare a dosarelor de daună a fost de 39 zile pe dosar, iar 42.525 dosare plătite (95,27%) au fost soluţionate într-un termen mai mic sau egal cu 3 luni. Numărul maxim de zile de soluţionare a dosarelor de daună a fost de 127 zile - Asirom VIG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.