Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul pentru oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni în vederea listării acţiunilor One United Properties SA, dezvoltator imobiliar de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte din Bucureşti, pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa de miercuri, 16 iunie, Prospectul pentru oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni în vederea listării acţiunilor One United Properties SA pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti. Oferta publică iniţială pentru acţiunile One United Properties va începe pe 22 iunie şi se va derula până la data de 2 iulie 2021”, arată compania.

Dezvoltatorul va emite 130.007.085 acţiuni, iar intervalul de preţ stabilit este între 1,93 şi 2,12 lei per acţiune. 60% din oferta publică este adresată unei tranşe de investitori instituţionali, în vreme ce restul de 40% investitorilor de retail.

Jumătate din tranşa investitorilor de retail va beneficia de alocare garantată până la 100.000 de acţiuni, în sistemul primul venit, primul servit, investiţia minimă fiind de 2.500 de acţiuni. Cealaltă jumătate a investitorilor de retail va avea alocare pro-rata şi va beneficia de un discount de 3% pentru subscrierile realizate în primele 3 zile. Preţul final va fi stabilit în urma procesului de bookbuilding în tranşa investitorilor instituţionali.

Prin această operaţiune One United Properties oferă spre subscriere acţiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 75% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai consiliului de administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi. Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societăţii şi după listarea acesteia la BVB.

 Compania One United Properties a anunţat în luna aprilie a acestui an intenţia de a se lista pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti printr-o ofertă publică iniţială (IPO). Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuţie.

Cei doi fondatori au investit în imobiliare încă din 2000 şi au dezvoltat prima clădire rezidenţială în 2006, apoi începând cu 2013 au extins proiectele imobiliare sub marca One.

Printre proiectele sale imobiliare se numără One Floreasca City, One Cotroceni Park şi One Peninsula, pe care compania îl dezvoltă în cartierul Floreasca şi care este singurul club rezidenţial din Bucureşti cu sistem de climatizare cu pompe de căldură cu sursă geotermală. Alte proiecte semnate de One United Properties sunt One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, One Verdi Park sau One Herăstrău Towers.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.