Armata SUA a atribuit contractul pentru construirea elicopterului său utilitar de generaţie următoare diviziei Bell a grupuluiTextron, punând capăt unei competiţii de ani de zile pentru tehnologia care va înlocui elicopterul utilitar Black Hawk, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concursul ”Future Vertical Lift” al Armatei a avut ca scop găsirea unui înlocuitor, deoarece armata americană doreşte să retragă peste 2.000 de elicoptere utilitare UH-60 Black Hawk de clasă medie construite de compania Sikorsky începând cu anii 1970.

Armata are nevoie de o aeronavă capabilă să deplaseze aproximativ o duzină de militari pe o distanţă de 400 de mile marine.

”Suntem pregătiţi să oferim soldaţilor viteza şi raza de acţiune de care au nevoie pentru a concura şi a câştiga folosind cel mai matur, fiabil şi mai accesibil sistem de arme de asalt cu rază lungă de acţiune de înaltă performanţă”, a declarat Mitch Snyder, CEO-ul Bell, într-un comunicat.

Armata a spus că suma oferită iniţial a fost de 232 de milioane de dolari, dar primul lot de elicoptere, cu producţie redusă, va avea o valoare de 7,1 miliarde de dolari.

În cele din urmă, contractul are o valoare potenţială de aproximativ 70 de miliarde de dolari - de-a lungul deceniilor - în funcţie de câte elicoptere vor comanda Armata şi aliaţii SUA, a declarat armata reporterilor, luni seară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.