ArcelorMittal a anunţat vineri că a primit ”o ofertă irevocabilă” din partea Liberty House Group, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, pentru achiziţia ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Galaţi (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) şi ArcelorMittal Piombino (Italia). Acordul trebuie să primească undă verde din partea Comisiei Europene (CE) pentru a putea fi finalizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele patru unităţi sunt parte a pachetului de separare pe care Compania l-a agreat cu CE în timpul investigaţiei de fuziune privind achiziţia de către companie a Ilva S.p.A.

”Încheierea tranzacţiei este subiect al încheierii achiziţiei Ilva de către companie şi este condiţionată de aprobarea CE precum şi de concluziile consultărilor de informare cu Comitetele de Întreprindere la nivel european şi local”, a informat combinatul.

Negocierile continuă cu părţi interesate în privinţa vânzării altor active – ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) şi câteva linii de finisare în Liege (Belgia), incluse în pachetul de separare.

“Această etapă din istoria noastră deschide oportunităţi noi nu doar pentru continuarea producţiei de oţel la Galaţi ci şi pentru modernizarea combinatului”, spune directorul general al ArcelorMittal Galaţi – Skopje, Bogdan Grecu.

Arce­lorMittal Galaţi este cel mai mare combinat si­derurgic din ţară şi a raportat anul trecut afaceri de 4,6 miliarde lei (circa 1 miliard euro). Compania are aproape 5.700 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.