Cabinetul din Arabia Saudită a aprobat fuziunea Agenţiei Publice de Pensii şi a Organizaţiei Generale pentru Asigurări Sociale (GOSI), pentru a unifica umbrela de protecţie a asigurărilor din sectoarele public şi privat, iar entitatea extinsă va avea active de peste 250 miliarde dolari. Arabia Saudită urmează astfel să concureze cu cei mai mari investitori din lume în asigurări în urma fuziunii a două dintre cele mai mari fonduri ale sale, scrie publicaţia Arab News, care îl citează pe Saad Al-Fadly, CEO al Hassana Investment Co, reprezentant al Organizaţiei Generale de Asigurări Sociale (GOSI) a Regatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lucru l-ar plasa în primele zece fonduri la nivel global, în funcţie de activele administrate.

Fuziunea ar reduce costurile şi ar contribui la creşterea rentabilităţii investiţiilor, a spus Al-Fadly într-un interviu.

„Fuziunea va consolida poziţia fondului, va spori performanţa şi va poziţiona GOSI ca unul dintre primii 10 investitori în planuri de pensii din lume”, a spus el.

"Scala este un beneficiu care ajută la gestionarea relaţiilor, la gestionarea costurilor şi la negocieri, deci ajută în multe aspecte care vor îmbunătăţi rentabilitatea", a adăugat el.

Acesta este unul din paşii urmaţi de Arabia Saudită ca parte a unui plan de diversificare a economiei, exceptănd petrolul.

Guvernul a anunţat, de asemenea, un plan de creştere a activelor fondului său suveran la peste 1 trilion de dolari până în 2025.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.