Producătorul de cipuri Qualcomm a câştigat joi, în Germania un al doilea litigiu cu Apple, într-un conflict la nivel global referitor la dreptul asupra brevetelor, iar producătorul de iPhone-uri a anunţat că va retrage de pe piaţa germană unele modele mai vechi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victoria obţinută de Qualcomm în Germania are loc la câteva săptămâni după ce a obţinut un ordin judecătoresc în China de interzicere a vânzărilor pentru unele modele de iPhone.

Apple, care a contestat ambele decizii, a continuat să ofere iPhone-urile în China, dar a făcut modificări în sistemul de operare iOS, în urma ordinului din China.

Victoria Qualcomm în Germania ar putea afecta doar câteva milioane de iPhone-uri din sutele de milioane comercializate anual de Apple. Cu toate acestea, este o victorie mică dar clară, într-un litigiu complex care se va intensifica pe parcursul lunilor următoare, ca urmare a reclamaţiilor făcute în Statele Unite împotriva Qualcomm de către autorităţile de reglementare şi Apple.

Apple acuză Qualcomm că a încercat în mod ilegal să păstreze monopolul asupra cipurilor destinate modemurilor.

Qualcomm a acuzat la rândul său Apple că se foloseşte de inovaţiile sale tehnologice fără să ofere compensaţii corespunzătoare.

Acţiunile Apple au scăzut joi cu circa 2,3%, influenţând negativ piaţa.Titlurile Qualcomm au coborât cu 0,2%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.