Dispozitivele Apple vor avea pe viitor un motor de căutare, dezvoltat intern de compania americană, care va facilita găsirea informaţiilor inclusiv cu ajutorul AI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple lucrează, în prezent, la dezvoltarea şi integrarea pe propriile dispozitive şi în propriile aplicaţii a unui motor de căutare pe care-l dezvoltă intern, susţin surse citate de Bloomberg.

Cu nume de cod Pegasus, acesta va fi integrat în iOS, iPadOS şi macOS, pentru a permite găsirea informaţiilor şi a documentelor personale.

Viitorul motor de căutare ar putea chiar să beneficieze de funcţii de inteligenţă artificială generativă, care ar urma să permită utilizatorilor să pună întrebări, aşa cum fac cu ChatGPT.

La cârma motorul de căutare dezvoltat de Apple se află fostul executiv Google John Giannandrea.

Dispozitivele Apple oferă, în prezent, o funcţie de căutare generală, numită Spotlight, care poate fi folosită atât pentru a căuta informaţii atât local, printre fişierele şi aplicaţiile instalate, cât şi pe internet.

Nu se ştie, însă, când va decide Apple să implementeze funcţiile de căutare ale lui Pegasus pe propriile dispozitive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.