Codul celor mai recente versiuni ale sistemului de operare iOS arată că Apple a început deja să testeze direct pe smartphone-urile companiei noile sale modele lingvistice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a integrat deja în versiunile de test ale iOS 17 mai multe versiuni ale modelelor lingvistice pe care le are în dezvoltare. Acestea sunt legate de diverse aplicaţii, precum Siri şi iMessages.

Acelaşi cod a scos la suprafaţă faptul că Apple foloseşte API-ul ChatGPT pentru testări interne, verificând răspunsurile date de propriile limbaje cu cele date de ChatGPT.

Există deja un cadru numit SiriSummarization, prin care Siri poate realiza diverse sarcini precum rezumarea articolelor lungi şi răspundere la întrebări.

Din câte se pare, Apple va prefera ca AI-ul său să lucreze local, pe telefon, în loc să fie apelat prin intermediul serverelor companiei. Această abordare oferă două avantaje importante utilizatorilor: un nivel mai bun de intimitate şi o viteză mai mare de operare ai AI-ului.

Apple este aşteptată să facă primele anunţuri oficiale legate de funcţiile de inteligenţă artificială pentru iPhone în iunie, când va avea loc ediţia din acest an a conferinţei WWDC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.