După procese în mai multe ţări ale lumi şi un război al declaraţiilor în presă, Apple şi Qualcomm anunţă într-un comunicat de presă că ajuns la un acord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunicatul de presă lasă de înţeles că Qualcomm va produce, din nou, chipset-uri pentru iPhone. Suma pe care o va plăti Apple pentru chipset-uri nu a fost anunţată.

După anunţ, valoarea acţiunilor Qualcomm a crescut cu peste 20%, crescându-i valoarea de piaţă cu 14,5 miliarde în ceea ce a devenit cea mai bună zi la bursă a companiei americane.

Acţiunile Apple au crescut cu un procent, în vreme ce acţiunile Intel au scăzut.

Înţelegerea este văzută ca o mare victorie pentru Qualcomm, care recâştigă unul dintre cei mai mari clienţi ai companiei - o înţelegere care părea imposibilă doar în urmă cu câteva săptămâni.

Cele două companii au fost implicate într-o luptă legală complicată, în care Apple a acuzat Qualcomm de şantaj în vederea obţinerii unor sume mai mari pentru chip-uri, în vreme ce Qualcomm a dat Apple în judecată pentru folosirea fără drept a unor brevete.

Qualcomm a obţinut chiar în mai multe ţări blocarea vânzărilor pentru modelele de iPhone care-i nu respectau brevetele deţinute de companie.

Apple, pe de altă parte, se pare că avea probleme mari cu planurile privind trecerea la 5G. Modemurile 5G pentru iPhone-urile din 2020 ar fi trebuit să fie livrate de Intel, însă se pare că aceasta nu s-a mişcat atât de repede şi de bine precum ar fi dorit Apple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.