iOS 14.4 şi iPad OS 14.4, cele mai recente update-uri pentru sistemele de operare folosite de iPhone şi iPad, vin să rezolve trei grave probleme de securitate şi ar trebui instalate cât mai rapid de utilizatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a lansat iOS 14.4 şi iPad OS 14.4, al căror focus este securitatea. Acestea rezolvă trei breşe de securitate, despre care gigantul american a aflat de la un misterios specialist, ce a preferat să rămână anonim.

Două dintre vulnerabilităţi îşi aveau originea în WebKit, motorul browser-ului Safari, iar a treia făcea parte chiar din kernel-ul sistemului de operare. Nu există multe detalii despre cele trei probleme, însă Apple a promis că va reveni cu mai multe informaţii.

În schimb, Apple a recunoscut că ar putea fi vorba de vulnerabilităţi 0-day - care au fost folosite în mod activ pentru atacuri asupra utilizatorilor - nu doar de potenţiale pericole.

În ultima vreme, s-au înmulţit problemele de securitate descoperite în cadrul dispozitivelor Apple, ceea ce afectează imaginea de siguranţă, pe care Apple a tot încercat să o creioneze. A existat şi un schimb subtil de replici acide cu Google, ai căror experţi au descoperit şi făcut publice în urmă cu un an mai multe alte probleme de securitate ale iPhone-urilor.

Pe de altă parte, Apple tocmai şi-a dublat numărul de iPhone-uri vândute în India, ajungând la 1,5 milioane de unităţi în ultimul trimestru, conform Counterpoint şi CyberMedia. Pe întreg anul 2020, Apple a livrat, în ciuda pandemiei, 3,2 milioane de iPhone-uri, în creştere anuală cu 60%.

Apple are o cotă mică în India, unde puterea redusă de cumpărare nu este un argument în favoarea smartphone-urilor scumpe. Creşterea din ultimul trimestru a dus cota Apple de la 2% la 4%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.