Apple a anunţat că centrele autorizate de service pentru iPhone vor repara de acum înainte şi modelele la care utilizatorul a schimbat bateria originală cu o baterie ce provine din altă sursă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până acum, Apple refuza să repare iPhone-urile dacă inginerii descopereau în interiorul dispozitvului o baterie care nu a fost produsă de compania americană.

Schimbarea de strategie a Apple înseamnă că posesorii de iPhone că vor putea apela la service-urile companiei şi cele ale autorizate pentru reparaţii chiar dacă anterior au schimbat bateria originală cu una care nu este produsă de Apple.

Conform unui document intern, reparaţia va decurge în mod normal dacă motivul pentru care telefonul a fost adus în service nu are legătură cu bateria. Adică inginerii vor repara defectul fără a se lega de baterie.

Dacă defectul telefonului are legătură tocmai cu bateria, noua regulă spune că aceasta va fi înlocuită cu o baterie originală Apple, indiferent de provenienţa bateriei defecte.

Dacă bateria defectă nu poate fi schimbată, atunci reprezentanţii Apple pot înlocui întregul iPhone la costul unei baterii noi. Această opţiune va fi la latitudinea reprezentantului Apple care va face o evaluare în funcţie de starea dispozitivului.

Schimbarea de politică privind bateriile provenite din alte surse pare să confirme o anume deschidere de care Apple dă dovadă în ultima vreme.

În urmă doar cu o lună, Apple a anunţat că repararea ecranelor de iPhone în alte service-uri decât cele autorizate nu va mai duce la pierderea garanţiei - ceea ce a reprezentat o altă mutare surprinzătoare dar binevenită din partea Apple.

Anul trecut, după programul de schimbare a bateriilor cu doar 29 de dolari derulat ca urmare a încetinirii intenţionate a iPhone-urilor mai vechi de un an, Apple a înlocuit 11 milioane de baterii de iPhone.

Acest program, prin schimbarea la un preţ mai mic a bateriilor, a fost numit de şeful companiei drept unul din motivele pentru care Apple a vândut în ultima perioadă mai puţine iPhone-uri, deoarece utilizatorii au ales să-şi schimbe bateriile în loc să cumpere un model nou când au constatat scăderea autonomiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.