Produsele Apple concurează ca platforme de jocuri cu Sony Playstation, Microsoft Xbox şi Nintendo, a declarat vineri compania în documente depuse la autorităţile de reglementare, fiind pentru prima oară când producătorul de iPhone-uri a afirmat acest lucru, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, Apple a spus doar că seaflă în concurenţă cu sistemul Android al Google pentru smartphone-uri şi cu Microsoft Windows în cazul computerelor.

Concurenţii Apple au fost un subiect important într-un proces antitrust de mare profil cu Epic Games de la începutul acestui an, în care Apple a susţinut că nu deţine monopol, deoarece App Store a concurat cu alte platforme de jocuri care ofereau şi jocul Fortnite, dezvoltat de Epic.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

App Store a exclus Epic din magazinul său. La momentul respectiv, Apple nu a menţionat consolele de jocuri drept concurenţi, în documentele depuse la SEC.

În cele din urmă, judecătorul a decis că Apple nu deţine monopolul pe piaţa ”tranzacţiilor cu jocuri mobile”, dar a ordonat companiei să-şi schimbe practicile de afaceri şi să permită dezvoltatorilor să se conecteze la metode de plată care nu sunt operate de Apple.

Epic Games şi Apple fac apel la hotărâre.

Actualizarea din declaraţiile financiare anuale a Apple reflectă, de asemenea, câţi bani câştigă compania din jocurile de pe telefoanele şi tabletele sale.

Potrivit hotărârii judecătoreşti din procesul cu Epic Games, aproximativ 70% din toate veniturile din App Store provin din aplicaţiile de jocuri, care sunt generate de mai puţin de 10% dintre utilizatorii App Store.

De asemenea, Apple se adresează din ce în ce mai mult jucătorilor în deciziile legate de produse.

În septembrie, Apple a lansat noi modele iPhone 13 Pro, cu afişaje care le pot creşte rata de refresh, o caracteristică populară în rândul jucătorilor.

Apple App Store a avut vânzări brute de peste 64 de miliarde de dolari în 2020, potrivit unei analize CNBC.

Apple realizează mai mult profit din jocuri decât companii precum Microsoft, Nintendo, Activision Blizzard şi Sony, a scris Wall Street Journal la începutul acestei luni.

Apple a avertizat investitorii în raportul său anual că ar putea fi forţată să facă modificări suplimentare în App Store, ceea ce ar putea reduce numărul de aplicaţii descărcate şi ar putea reduce comisionul pe care Apple îl primeşte.

Apple ”este, de asemenea, supusă litigiilor şi investigaţiilor legate de App Store, care au dus la modificări ale practicilor de afaceri ale Companiei şi ar putea duce în viitor la modificări suplimentare”, a afirmat compania în declaraţia depusă la SEC.

Apple încasează un comision cuprins între 15% şi 30% pentru descărcările plătite de software, achiziţiile în aplicaţie şi abonamentele vândute de aplicaţii terţe în App Store.

Apple App Store face parte din divizia sa de servicii, care a raportat vânzări de 68,43 miliarde de dolari în anul fiscal 2021, o creştere cu 27% faţă de anul precedent.

Apple nu publică informaţii detaliate referitoare la veniturile din abonamente, garanţii extinse şi publicitate.

Conform datelor Apple, vânzările din activităţile sale de servicii au crescut anul trecut, în principal datorită publicităţii, App Store şi cloud. Dar Apple a avertizat că afacerea sa de publicitate ar putea fi afectată de un control sporit asupra altor companii de tehnologie.

De exemplu, compania obţine venituri din acorduri de licenţiere cu alte companii pentru serviciile de căutare pe platformele şi aplicaţiile Companiei, iar unele dintre aceste aranjamente sunt în prezent supuse investigaţiilor guvernamentale şi procedurilor legale”, a arătat Apple.

Deşi Apple nu a numit Google, are un acord de licenţă profitabil conform căruia Google este motorul de căutare implicit pe iPhone. Departamentul de Justiţie a citat ”estimari publice” conform cărora Google plăteşte Apple între 8 şi 12 miliarde de dolari pe an, ca parte a acestei înţelegeri, în cadrul unui proces antitrust împotriva Google.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.