Furnizorul aerospaţial american Arconic a fost de acord să fie cumpărat de Apollo Global Management, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 5,2 miliarde de dolari în urma căreia compania va fi retrasă de la bursă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apollo va plăti 30 de dolari pentru fiecare acţiune Arconic, reprezentând o primă de 35,6% faţă de preţul înregistrat la închiderea din 27 februarie, cu o zi înainte de apariţia informaţiilor privind negocierile.

Acţiunile Arconic, cu sediul în Pittsburgh, au crescut  joicu 27%, până la 28,75 dolari pe unitate. Tranzacţia, care este aşteaptată să se încheie în a doua jumătate a anului, are o valoare a capitalului propriu de aproximativ 3 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters.

Compania, care este furnizor al Boeing, a respins în 2018 o ofertă de aproape 10 miliarde de dolari din partea Apollo.

Doi ani mai târziu, compania s-a împărţit în două firme cotate la bursă, Arconic Corp şi Howmet Aerospace.

Arconic a păstrat produsele laminate, extrudările de aluminiu şi afacerile de sisteme de construcţii, în timp ce afacerile de produse de motoare, sisteme de fixare şi roţi forjate au fost transferate Howmet.

Arconic a avut dificultăţi din cauza scăderii preţurilor metalelor anul trecut, iar acţiunile sale au pierdut aproximativ 38% din valoare.

”Producţia aerospaţială a Boeing şi Airbus se accelerează, producţia de automobile se confruntă cu un impact mai mic din cauza problemelor lanţului de aprovizionare, iar stocurile de foi din aluminiu se vor corecta, făcând Arconic un punct de intrare atractiv pentru un investitor de capital privat”, a spus analistul Benchmark Josh Sullivan.

Apollo a declarat că s-a angajat să investească ”capital semnificativ” în Arconic, care se aşteaptă să fie utilizat pentru modernizarea tehnologiei fabricii.

Tranzacţia, care include o investiţie minoritară a Irenic Capital Management, are loc într-un moment în care ratele ridicate ale dobânzilor au redus apetitul pentru investiţii de capital privat.

BMO Capital Markets, Mizuho Securities USA şi TD Securities au fost consilieri financiari ai Apollo, în timp ce Evercore Group şi Goldman Sachs & Co au fost consilierii Arconic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.