Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat marţi că fermierii au depus 826.964 cereri unice de plată pentru o suprafaţă de 9,81 milioane hectare, în perioada 2 martie - 15 iunie, când s-a încheiat Campania de depunere fără penalităţi a cererilor unice de plată aferentă anului 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că la data de 15 iunie 2020 s-a încheiat Campania de depunere fără penalităţi a cererilor unice de plată aferentă anului 2020. Astfel, în perioada 2 martie  - 15 iunie 2020 au fost depuse un număr de 826.964 cereri unice de plată pentru o suprafaţă de 9.814.937,86 hectare", a informat APIA.

În conformitate cu prevederile comunitare şi naţionale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, după data de 15 iunie, cu aplicarea de penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

"Derulată în condiţiile atipice impuse de răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de Coronavirus, Campania 2020 de primire a cererilor unice de plată a debutat la data de 2 martie, iar în intervalul 6 aprilie 2020 - 15 iunie 2020 aceasta s-a desfăşurat exclusiv în mediul online, pentru a proteja sănătatea salariaţilor APIA şi a beneficiarilor deopotrivă", informează APIA.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că faţă de anul anterior numărul solicitărilor a scăzut cu 17.307 cereri, în timp ce suprafaţa agricolă a crescut cu 170.206 ha, "ceea ce demonstrează că fermierii sunt tot mai conştienţi de importanţa comasării terenurilor pentru a creşte productivitatea şi competitivitatea pe piaţă", arată APIA.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.