Apele Române anunţă, marţi, că au început lucrările de reparaţii la barajul Strâmtori-Firiza din judeţul Maramureş şi vor dura până în 16 decembrie. Pe durata acestora, accesul în zona malurilor şi pe luciul apei este strict interzis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atenţie! Au început lucrările de reparaţii la barajul Strâmtori-Firiza din judeţul Maramureş. Pentru realizarea lucrărilor, colegii de la Apele Române Someş-Tisa -Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureş avertizează că accesul în zona malurilor şi pe luciul apei este strict interzis în această perioadă. Măsura este necesară întrucât lucrările care au loc în aceste zile, respectiv decolmatarea prizei golirii de fund, impun scăderea nivelului apei în acumulare”, a transmis, luni, Administraţia Naţională Apele Române.  

Sursa citată a precizat că, pe lângă decolmatare, are loc şi înlocuirea grătarului, precum şi montarea batardoului golirii de fund.  

Intervenţia are loc cu ajutorul scafandrilor specializaţi.  

”Lucrările sunt determinate de faptul că echipamentele şi conductele mecanice şi electromecanice aflate într-un stadiu destul de avansat trebuie să fie reparate şi înlocuite. Pe toată durata de execuţie, alimentarea cu apă a municipiului Baia Mare, precum şi a celor 35 de localităţi din judeţ nu va fi afectată”, mai anunţă compania.  

Lucrările se vor finaliza în 16 decembrie. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.