Apa Nova Bucureşti (ANB), concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare a Municipiului Bucureşti, a anunţat, vineri, că a efectuat plata dividendelor către Municipalitate, iar valoarea acestora se ridica la 24,46 milioane lei (5,2 milioane euro).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Acest lucru este posibil datorită evoluţiei activităţilor companiei, care şi-a continuat trendul ascendent pe toate categoriile de servicii oferite, ceea ce s-a reflectat şi în cifra de afaceri, care s-a situat în 2018 la valoarea de 164 milioane de euro. Este o evoluţie generată de eficientizarea şi digitalizarea operaţiunilor Apa Nova Bucureşti”, a declarat directorul financiar al Apa Nova Bucureşti, Irina Munteanu.

Contractul de concesiune, semnat pentru o perioadă de 25 de ani, asigură un mecanism care obligă la îndeplinirea unor standarde de performanţă foarte bine definite, având la bază un parteneriat public privat între ANB şi Municipalitatea Bucureşti, potrivit companiei.

”De la preluarea contractului de concesiune s-au realizat investiţii totale în valoare de 451 milioane euro pentru sistemele de tratare şi alimentare cu apă, canalizare şi epurarea apelor uzate din Bucureşti. În acelaşi timp, pentru utilaje, echipamente, autovehicule, implementarea de proiecte informatice, securitatea muncii, îmbunătaţirea condiţiilor de muncă ale salariaţilor precum şi pentru creşterea calităţii serviciilor s-au alocat până în prezent aproximativ 88 milioane euro”, se arată în comunicat.

Pentru anul 2019, Apa Nova Bucureşti a prevăzut investiţii în valoare totală de aproximativ 26,5 de milioane lei.

”O mare parte din aceste fonduri sunt alocate pentru extinderea şi refacerea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, pentru a combate una dintre cele mai mari probleme, care este valabilă la nivelul întregii ţări: vechimea reţelelor. Se au în vedere zonele de exploatare cu potenţial ridicat de avarii, fiind considerate investiţii necesare pentru a preîntâmpina posibilele situaţii care ar putea afecta consumatorul final. Sunt zone unde conductele au o vechime chiar şi de 90 de ani, iar tot acest proces de reabilitare şi modernizare se realizează în timp datorită dimensiunii reţelei”, se arată în comunicat.

Compania realizează anual investiţii, atât în reţeaua de distribuţie a apei potabile, cât şi în prizele de captare şi în uzinele de producţie a apei. În 2018, au fost făcute investiţii în sisteme de preclorinare, în reabilitări ale instalaţiilor de clorinare ori în filtre, potrivit companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.