Antifrauda a pornit o campanie de controale la nivel naţional împreună cu Inspecţia Muncii, după proiectul pilot derulat anul trecut în Bucureşti-Ilfov, urmând ca verificări să aibă loc la novel local în fiecare judeţ, a transmis Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) la solicitarea Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Campania vizează prioritar munca nefiscalizată prin intermediul platformelor de transport alternativ, cum sunt Uber şi Bolt, dar şi activităţile de curierat la cerere cu produse alimentare în special, prin intermediul aplicaţiilor mobile, cum sunt Tazz şi Glovo, dar şi din alte domenii, cum ar fi cel al firmelor de pază.

Doar la firmele care lucrează cu aplicaţiile de transport alternativ, analiza de risc derulată de Antifraudă indică zeci de mii de şoferi cu muncă nefiscalizată, relatează Profit.ro.

Controalele Antifraudă nu vizează aplicaţiile de transport alternativ sau curierat la cerere, ci firmele care lucrează prin intermediul acestor aplicaţii. Astfel, analiza de risc derulată de Antifraudă a indicat, la aceste domenii, existenţa a circa 30.000 de şoferi care rezultă din datele aplicaţiilor de transport alternativ, dar nu apar şi la firmele care lucrează cu aceste aplicaţii. Numărul şoferilor a căror muncă este fiscalizată se ridică la aproximativ 18.000, dar din analiză reiese existenţa a circa 48.000 de şoferi.

Similar, la activităţile de curierat la cerere, în special cu produse alimentare, analiza de risc relevă milioane de ore lucrate dar nefiscalizate.

Speakeri de top analizează situaţia investiţiilor la evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a IV-a, luni, 25 septembrie. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.