Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a anunţat, vineri, că va participa cu o delegaţie formată din 13 firme româneşti la târgul internaţional de turism "Intourmarket 2016", din Moscova, şi caracterizează piaţa rusă ca fiind una dinamică şi în creştere, în condiţiile în care economia rusă este în recesiune, ca urmare a scăderii preţurilor din energie şi a embargoului impus de statele occidentale, iar numărul de turişti ruşi în străinătate a scăzut cu peste 25% anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANT este în subordinea Ministerului Economiei şi se ocupă cu promovarea turistică a României.  La târgul de la Moscova, România va fi prezentă cu un stand de 50 de metri pătraţi, în care vor expune 13 firme româneşti.

Acestea promovează staţiunile balneare, turismul de sănătate, circuite culturale, sejururi la Marea Neagră şi în Delta Dunării şi vor prezenta oferte pentru sezonul de iarnă, potrivit autorităţii.

"Federaţia Rusă este o piaţă dinamică, în creştere, reprezentând o oportunitate foarte bună pentru România în special pe segmentul balneo, litoral, turism cultural şi circuite. Principalele destinaţii căutate de turiştii ruşi care călătoresc în România sunt staţiunile balneare, vacanţele pe litoral şi circuitele tematice", se arată în comunicatul ANT.

Ca să atragă atenţia asupra standului românesc,  participanţii vor organiza concursuri cu premii în vouchere pentru cazare şi tratament. De asemenea, în cadrul târgului din Rusia va avea loc o prezentare numită “România - Descoperă grădina Carpaţilor”.

Economia Rusiei a scăzut cu 3,9% în 2015, potrivit estimărilor preliminare ale oficiului rus de statistică, pe fondul embargoului impus de statele occidentale asupra ţării, după anexarea ilegală a Crimeei, şi ca urmare a scăderii puternice a preţului ţiţeiului, de care depinde economia rusă.

Ca urmare a crizei economice, asociaţia turoperatorilor din Rusia a estimat, la începutul acestui an, că numărul ruşilor care au ales în 2015 să meargă în vacanţe în străinătate a scăzut cu procente cuprinse între 25% şi 35%, în funcţie de destinaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.