Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat în şedinţa de joi suspendarea până la data de 10 august a organizării sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal, motivând decizia prin oferta slabă din piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca urmare a acestei decizii, achiziţia de către furnizorii de ultimă instanţă (FUI) a energiei electrice furnizate la tarife de tip Componenta de piaţa concurenţială (CPC) ȋn trimestrul III din acet an se va face ȋn aceleaşi condiţii ca şi achiziţia energiei electrice furnizate clienţilor eligibili ai companiilor care prestează serviciul de furnizare de ultimă instanţă, respectiv de pe toate pieţele centralizate administrate de Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale (OPCOM).

„Măsura de suspendare a organizării sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal (PCSU) s-a impus ca urmare a volumului limitat al ofertelor indicative rezultate până la data prezentei, prin aplicarea etapelor de desfăşurare a proceselor pe PCSU pentru sesiunea de licitaţie aferentă trimestrului III 2017”, arată un comunicat emis joi de autoritate.

Oficialii ANRE estimează că măsurile adoptate vor contribui la reducerea impactului preţurilor energiei pe piaţă asupra tarifelor plătite de clienţii finali beneficiari de serviciu universal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.