ANRE anunţă, miercuri, că, în urma controalelor dăcute la furnizorii de energie electrică au fost aplicate amenzi în valoare de 380.000 de lei pentru emiterea cu întârziere a facturilor de energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenită cu clienţii finali”, a transmis, miercuri, ANRE.  

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei.  

Amenzile au fost aplicate astfel:  

  • ELECTRICA FURNIZARE 120.000 lei 

  • HIDROELECTRICA 70.000 lei 

  • CEZ VÂNZARE   60.000 lei 

  • E.ON ENERGIE ROMÂNIA   50.000 lei 

  • ENEL ENERGIE   50.000 lei 

  • ENEL ENERGIE MUNTENIA   30.000 lei 

 ANRE anunţă că va continua monitorizarea situaţiei privind emiterea facturilor.  

Mii de persoane au reclamat, în ultimele luni, faptul că nu au primit deloc sau au primit cu întârziere facturile la energie electrică.  

Inclusiv ANPC a verificat situaţia, fiind aplicate sancţiuni.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.