Inspectorii ANPC au fost, vineri, în Târgul de Crăciun din Bucureşti, unde au fost găsite mai multe nereguli, însă nu s-au aplicat sancţiuni. Preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, a rpecizat că acţiunea a avut mai mult caracter preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele ANPC Mihai Culeafă alături de o echipa de control au fost prezenţi la târgul de Crăciun din Bucureşti.  

”Scopul acestei vizite a avut un rol constructiv, astfel că nu am avut intenţia de a amenda operatorii economici, ci de a-i ajuta prin consiliere şi prevenţie, astfel încât consumatorii să se bucure de achiziţii sigure. Cu alte cuvinte, prezenţa noastră a constat într-un imbold de remediere a posibilelor probleme ale operatorilor economici prezenţi la târgul din Bucureşti. Deşi controalele efectuate pot fi cât se poate de riguroase, obiectivul principal a fost conştientizarea neregulilor şi îmbunătăţitrea condiţiilor de lucru, astfel încât să se evite sancţiunile sau suspendarea temporară a activităţii. Într-adevăr, am observat destule nereguli, însă ne-am dorit să păstrăm scopul vizitei, şi anume acela de a preveni”, a transmis MIhai Culeafă.  

Acesta a precizat că au fost identificaţi operatori economici care se abăteau de la norme: absenţa etichetelor, dar şi a separatoarelor între produse, alimente păstrate necorespunzător, neacoperite, sau chiar lipsa unor informaţii, precum faptul că unele produse erau congelate. 

”Am discutat deschis şi i-am rugat individual să remedieze problemele cât mai repede cu putinţă. Avertismentele au fost exclusiv verbale, având în vedere că ne dorim să existe bună voinţă din partea comercianţilor de a-şi soluţiona punctual situaţiile. Îmi doresc să existe dialog şi să ne bucurăm de această perioadă, dar nu voi tolera specula”, a mai transmis preşdintele ANPC.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.