Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că, în 2023, va beneficia de resurse de cinci ori mai mari ca în acest an, iar cu aceşti bani vor fi modernizate mai multe sedii din ţară şi mare parte din calculatoarele instituţiei vor fi înlocuite cu unele moderne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că va avea anul viitor un buget care o va aduce la un nivel tehnologic apropiat de zilele noastre. 
 
“După o lungă perioadă de timp, în sfârşit, activitatea susţinută a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a primit recunoaşterea publică pe care o merită. Pentru prima dată, în ultimii anii, greu încercaţi de crize succesive, cu impact direct asupra consumatorilor, datorită eforturilor şi înţelegerii cu care Ministerul Economiei, unul dintre cele mai afectate, în acest timp, s-a aplecat asupra modului în care ANPC reuşeşte să facă faţă solicitărilor crescânde ale pieţei, în condiţii depăşite cu mult de realitate, instituţia noastră va avea la dispoziţie un buget care o va aduce la un nivel tehnologic apropiat de zilele noastre. Beneficiind de resurse de cinci ori mai mari faţă de acest an, 2023 va însemna pentru ANPC un început putermic al modernizării şi pregătirii, pentru a face faţă provocărilor secolului 21”, a anunţat ANPC. 
 
Sursa citată a precizat că din banii alocaţi pentru anul viitor vor fi înlocuinte computerele vechi din cadrul instituţiei.  
 
“Datorită deschiderii de care a dat dovadă ministrul Economiei, Florin Spătaru, care a susţinut cauza ANPC, atunci când discuţia despre bugetul 2023, al instituţiei, a pornit de la cotele anului 2021 - în condiţiile în care cel pe care îl încheiem în aceste zile ne-a adus răsturnări de situaţie din punctul de vedere al costurilor pentru energie şi carburanţi – datorită viziunii sale manageriale, la nivelul ministerului, venind în sprijinul activităţii Autorităţii, aflate în coordonarea sa, care veghează direct asupra sănătăţii şi vieţii cetăţeanului, în calitate de consumator, a făcut posibilă începerea modernizării acesteia.Concret, în anul 2023, datorită bugetului alocat de către Guvernul României, prin Ministerul Economiei, ANPC va reuşi să înlocuiască o mare parte din calculatoarele vechi de peste 15 ani cu care lucrează în prezent, cu unele moderne, performante, capabile să facă faţă fluxului mare de cereri din partea consumatorilor, la nivel national, şi să fie astfel pregătit pentru viitoarea digitalizare a instituţiei care va avea loc peste cel mult un an”, a mai precizat ANPC.
 
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a menţionat că din bugetul pentru 2023 vor fi modernizare unele sedii din ţară ale instituţiei. 
 
“De asemenea, sediile ANPC din întreaga ţară, aflate, multe dintre ele, într-o stare greu de imaginat şi în care nu au mai fost realizate renovări sau modernizări de zeci de ani, vor începe ample procese de reamenajare şi optimizare a spaţiului de lucru, astfel încât comisarii ANPC să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii cât mai bune, pentru a da un randament sporit în soluţionarea petiţiilor sosite de la consumatori şi în procesul de supraveghere al pieţei. Salutăm implicarea personală a ministrului Economiei, Florin Spătaru, în punerea în valoare a eforturilor zilnice derulate de comisarii ANPC, la nivel naţional, astfel încât consumatorul român – cetăţeanul acestei ţări – să poată beneficia de sprijinul activ pe care ANPC i-l oferă, indiferent de moment, împrejurare sau complexitate a acţiunii, iar drepturile sale, consfinţite prin lege, să fie respectate de operatorii economici care activează în România”, se mai arată în comunicatul ANPC.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.