Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat miercuri că organizează, în perioada 16 aprilie - 18 mai, prin direcţiile sale regionale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş, sesiuni de examinare în vederea obţinerii certificatelor de radioamator şi certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sesiunile de examinare pentru obţinerea certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru vor avea loc în perioadele 17 - 18 aprilie 2018 la Timişoara, 23 - 24 aprilie la Bucureşti, 25 aprilie 2018 la Cluj şi 18 mai 2018 la Iaşi”, se arată în comunicat.

În România sunt valabile în prezent 7.659 certificate de operator pentru staţiile de radiocomunicaţii din serviciul mobil terestru.

”Examenele pentru obţinerea certificatelor de radioamator vor avea loc în perioadele 16 - 17 aprilie 2018 la Bucureşti, 21 aprilie 2018 la Cluj, 24 aprilie 2018 la Timişoara şi 11 mai 2018 la Iaşi”, se arată în comunicat.

Cei interesaţi trebuie să depună o cerere de înscriere, împreună cu o copie după actul de identitate şi o fotografie color tip paşaport, potrivit ANCOM. Suplimentar, pentru obţinerea certificatului de operator radio în serviciul mobil terestru este necesară dovada absolvirii cursurilor gimnaziale.

În România există în prezent 3.855 radioamatori autorizaţi de către ANCOM.

Pentru a putea utiliza o staţie de radiocomunicaţii, angajaţii companiilor care operează reţele de radiocomunicaţii mobile terestre trebuie să deţină un certificat de operator radio.

”De obicei, aceste companii activează în diverse domenii precum industrie, producţie, transport şi distribuţie de utilităţi publice la nivel naţional, transporturi, construcţii şi lucrări publice, agricultură, silvicultură, pază şi protecţie a vieţii şi proprietăţii private, protecţie publică, sănătate publică, servicii de gospodărire comunală etc”, se arată în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.