Anca Dragu i-a predat joi conducerea Ministerului Finanţelor noului ministru, Viorel Ştefan, şi a anunţat că va lua o pauză de mai multe luni după încheierea mandatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorel Ştefan, ministrul PSD al Finanţelor, a venit joi la minister pentru a-şi prelua mandatul, fără a face vreo declaraţie în faţa jurnaliştilor. 

În schimb, fostul ministru a vorbit despre planurile sale după plecarea din Guvern.

”Am semnat protocolul de predare-primire. Voi lua o pauză de câteva luni bune”, a afirmat Dragu. 

Anca Dragu a fost numită în funcţie în noiembrie 2015, odată cu ceilalţi membri ai Guvernului condus de Dacian Cioloş.

Fostul ministru a ocupat, înainte de a deveni ministru, o funcţie la Comisia Europeană, după ce a fost, mulţi ani, economist-şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI) la biroul de la Bucureşti. 

Dragu a lăsat un deficit al bugetului general consolidat de 2,6% din produsul intern brut (PIB) pentru întregul an 2016, sub nivelul programat, de 2,8% din PIB.

În plus, Dragu i-a predat lui Ştefan un draft de buget care cuprinde măsurile în vigoare şi un deficit bugetar de 2,99% din PIB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.