Piaţa maşinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce piaţa maşinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii zece ani, potrivit unei analize publicate miercuri de platforma Autovit.ro, pe baza datelor oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, piaţa maşinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii zece ani, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Piaţa maşinilor second-hand din import a scăzut cu 8% faţă de anul trecut, dar a rămas puternică, volumele fiind de aproximativ 3,5 ori mai mari faţă de cele ale maşinilor noi”, se arată în comunicat.

Pe Autovit.ro sunt în orice moment peste 30.000 de anunţuri active pentru autoturisme, Volkswagen, BMW şi Mercedez-Benz fiind mărcile cele mai prezente în perioada ianuarie-septembrie 2018, potrivit companiei. Totodată, cele mai vizualizate anunţuri au fost pentru modelele germane Volkswagen Passat, Volkswagen Golf şi Audi A4.

”Piaţa maşinilor noi a ajuns la peste 106.000 de vehicule în primele trei trimestre din 2018. În iulie au fost înscrise în circulaţie peste 15.000 de maşini, în august, aproape dublu, iar în septembrie de zece ori mai puţine decât în august, ca urmare a introducerii de la 1 septembrie a noilor norme de consum WLTP, care au accelerat volumul înmatriculărilor în luna precedentă”, se arată în comunicat.

În acelaşi timp, numărul înmatriculărilor de maşini second-hand din import a fost în primele nouă luni ale anului de peste trei ori mai mare decât cel al maşinilor noi, însă în scădere faţă de anul trecut scăderea (-8%), având o medie lunară între 35.000 şi 38.000 de maşini.

”Reînmatriculările (tranzacţiile cu maşini second-hand pe plan intern) au atins noi recorduri, în ultimele luni depăşindu-se constant 50.000 de unităţi, chiar peste 56.000 în iulie. În acelaşi timp, se observă o îmbunătăţire a vârstei autoturismelor rulate de import, ca urmare a creşterii volumului (+27,3%) pe segmentul de vârstă sub 7 ani (mai puţin poluante) şi scăderi de aproximativ 24% pe segmentul celor peste 12 ani”, se arată în comunicat.

Finalul anului 2018 vine cu surprize pentru piaţa maşinilor noi, având posibilitatea să crească cu 120-125.000 de unităţi, în timp ce piaţa maşinilor second-hand din import trece de suma de 400.000 de unităţi, potrivit Autovit.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.