Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat un parteneriat cu asociaţia Spirits România, care reprezintă interesele producătorilor şi importatorilor de băuturi spirtoase, în scopul de a combate piaţa neagră a băuturilor alcoolice, în condiţiile în care România are cea mai mare evaziune din Uniunea Europeană în acest sector, au anunţat joi cele două entităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colaborarea a fost stabilită în urma unei întâlniri care a avut loc miercuri între reprezentanţi ai ANAF şi conducerea Asociaţiei Spirits România.

"Asociaţia Spirits România şi ANAF au agreat să colaboreze în perioada următoare prin acţiuni de prevenţie şi control pentru diminuarea producţiei şi comercializării nefiscalizate a băuturilor spirtoase, Asociaţia Spirits România angajându-se să contribuie în timp real cu informaţii privind cazurile de evaziune fiscală, contrabandă sau contrafacere de alcool sesizate în piaţă", a precizat asociaţia.

Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sănătaăţi, România este pe primul loc în Europa la consumul de alcool ilicit şi se situează cu 42% sub media europeană la consumul de alcool înregistrat.

"Combaterea pieţei negre din industria alcoolului, în toate formele ei, este o prioritate pentru ANAF, iar creşterea nivelului de cooperare cu mediul de afaceri este obiectiv strategic care va contribui la succesul acţiunilor operaţionale de control, derulate în prezent, precum şi la îmbunătăţirea cadrului legislativ", a declarat vicepreşedintele ANAF Florin Tunaru, care a participat la întâlnire. 

Organizaţia Spirits România, înfiinţată în 2013, reprezintă interesele principalelor companii producătoare şi importatoare de băuturi spirtoase din România: BDG, Brown-Forman, Cristalex, Diageo, PPD, Pernod Ricard Romania, Prodal şi Prodvinalco. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.