Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat joi că a colectat, în primele patru luni ale anului 2018, venituri bugetare în sumă totală de 75,58 miliarde lei, fără încasările din taxa clawback şi din operaţiunile de tip “swap“ prevăzute în legile bugetare anuale, ceea ce reprezintă o depăşire a programului de încasări stabilit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANAF a precizat că aceasta este o reacţie la unele informaţii promovate în câteva publicaţii.

”Pentru corectarea informaţiilor false promovate în câteva publicaţii media, trebuie precizat că, atât la finalul primului trimestru al anului 2018, cât şi la finalul primelor 4 luni din anul 2018, ANAF a colectat, în sume nete, mai mult decât în anii 2016-2017 şi, de asemenea, a depăşit planul de colectare stabilit prin legile bugetare”, se arată în comunicat.

Suma colectată reprezintă un grad de realizare de 101,1% a programului de încasări stabilit prin legile bugetare anuale, fiind mai mare cu 804,1 milioane lei faţă de programul comunicat de Ministerul FInanţelor, respectiv 74,77 miliarde lei.

Totodată, suma reprezintă o depăşire cu 12,4% - indice nominal, respectiv cu 8,33 miliarde lei mai mult faţă de perioada similară a anului 2017, când s-au colectat 67,24 miliarde lei, potrivit ANAF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.