Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat 16,14 miliarde lei la buget în luna mai, cu 2,2% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2016, uşor sub nivelul programat de Ministerul Finanţelor, a anunţat marţi instituţia, care a motivat evoluţia prin majorarea puternică a rambursărilor deTVA către firme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Programul comunicat de Ministerul de Finanţe pentru luna mai a fost realizat în proporţie de 99,4% (mai puţin cu 97 de milioane de lei), în condiţiile în care volumul restituirilor de TVA în mai 2017 a fost în cuantum de 1,378 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 535,69 milioane de lei, respectiv cu 63,55% a TVA restituită faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată în comunicatul transmis de ANAF.

Datele prezentate de ANAF arată că, în primele cinci luni ale anului curent, instituţia a colectat 84,61 miliarde lei, în creştere cu 2,18 miliarde lei, sau 2,6%, faţă de încasările din perioada similară a anului 2016.

Totuşi, situaţia este departe de ratele de creştere ale bugetelor publice prognozate de Guvern.

Pentru 2017, bugetul de stat prevede venituri totale de 117,1 miliarde lei, în creştere cu 15% faţă de nivelul înregistrat în 2016, iar bugetul general consolidat - care include toate bugetele, inclusiv cel de pensii şi cel de şomaj - are prevăzute venituri totale de 254,7 miliarde lei, mai mari cu 14% faţă de nivelul de anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.