Garda de Mediu a aplicat cinci amenzi, în valoare de 50.000 de lei, pentru creşterea necontrolată a oilor şi vacilor în Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În baza solicitării Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, comisari ai Direcţiei Controlul Biodiversităţii, Biosecurităţii şi Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General, au desfăşurat, în perioada 29.05.2023-31.052023, 5 acţiuni de inspecţie şi control pe teritoriul administrativ al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”, anunţă, luni, Garda de Mediu, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că verificările au fost iniţiate în vederea verificării unor persoane fizice care desfăşurau activităţi de creştere a bovinelor şi ovinelor.

”Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 5 amenzi, în valoare totală de 50.000 lei, 4 avertismente şi 4 măsuri de suspendare a activităţii, inclusiv măsuri cu termen scurt şi permanent de remediere a problemelor găsite în timpul verificărilor”, au transmis comisarii Gărzii de Mediu.

Aceştia precizează că, printre problemele identificate, se numărăr desfăşurarea unor activităţi economice autorizabile din punct de vedere al protecţiei mediului pe terenuri ce constituie domeniul public, fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

În plus, comisarii au mai constatat lipsa unui spaţiu special amenajat în vederea colectării dejecţiilor animaliere, împrăştierea pe teren sau depozitarea în locuri neautorizate a deşeurilor.

”Vă reamintim că activitatea de creştere a animalelor, activitatea fermelor pentru obţinerea laptelui care deţin un număr mai mare sau egal de 100 de capete este cuprinsă în lista activităţilor supuse procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu. Această activitate se desfăşoară cu responsabilitate faţă de mediu după obţinerea Autorizaţiei de Mediu de la autoritatea competenta pentru protecţia mediului şi cu respectarea condiţiilor din aceasta autorizaţie”, a mai transmis Garda de Mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.