Comisarii de la Protecţia Consumatorilor din Bucureşti au făcut controale la Metro Cash & Carry şi Auchan, în Berceni, fiind aplicate amenzi de 125.000 de lei. De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare neconforme şi oprirea comercializării produselor în spaţii necorespunzătoare în Auchan, până la remedierea problemelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, controlul a avut loc la începutul acestei săptămâni la cele două hipermarketuri importante din Berceni, sectorul 4 al Capitalei – Metro Cash & Carry şi Auchan.

”În urma neregulilor constatate, comisarii bucureşteni au aplicat următoarele sancţiuni, până în acest moment: amenzi contravenţionale în valoare de 125.000 lei; oprirea definitivă de la comercializare produsele alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării serviciilor şi a comercializării produselor în spaţii necorespunzătoare până la remedierea deficienţelor, în magazinul Auchan; propunerea emiterii unei decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte, pentru magazinul Metro”, se arată în comunicat.

Au fost extinse verificările la Metro Cash & Carry SRL (depozit Ştefăneştii de Jos), ca urmare a identificării, în magazinul din Berceni, aparţinând acestui operator economic, a unor produse alimentare preambalate, respectiv carne de vită, cu origine Australia, Argentina, Germania, Irlanda, având diverse deficienţe.

Comisarii au descoperit: acumulări masive de lichid sangvin în interiorul ambalajelor de produs; neconcordanţe între gramajele declarate pe etichetele de produs şi cele cântărite în magazine.

”În depozit, comisarii CPCMB nu au putut identifica niciun produs din această categorie, stocul fiind zero, controlul continuând în zilele următoare, când vor fi trecute în revistă toate documentele care atestă mişcarea mărfii către punctele de lucru din ţară, situaţia stocurilor, precum şi declaraţiile de conformitate a mărfii”, se mai arată în comunicat.

Alte nereguli identificate la cele două hipermarketuri au fost: deficienţe de informare a consumatorilor cu privier la terminologia corectă în cee ace priveşte data durabilităţii minimale a unora dintre produse;  nerespectarea temperaturii de păstrare în unele dintre vitrinele frigorifice de refrigerare sau congelare pentru produse din carne, respectiv peşte;  comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită; comercializarea unor fructe şi legume ca fiind calitatea I, în realitate prezentând modificări organoleptice de aspect, culoare, consistenţă, precum şi zone cu lovituri şi mucegai; comercializarea unor produse din carne cu modificări organoleptice; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu impurităţi de lichide scurse şi rugină; folosirea unui sistem de ventilaţie neigienizat corespunzîtor, cu prezenţă masivă de praf, în magazine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.