Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord-Hinrich Meier-Klod, a declarat, vineri, la Sibiu, că firmele germane care activează în România oferă locuri de muncă pentru 250.000 de persoane, iar comerâul cu Germania reprezintă o cincime din comerţul extern al României, mare parte din produse fiind realizate în Transilvania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord-Hinrich Meier-Klod, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că o cincime din comerţul extern al României este reprezentat de comerţul cu Germania.

"Comerţul dintre Germania şi România reprezintă o cincime din comerţul extern al României, iar o mare parte din această cifră este adusă de economia din această regiune (Transilvania - n.r). Companiile germane care activează în România şi a căror cifră este greu de stabilit ocupă circa 250.000 de oameni, deci oferă locuri de muncă acestor persoane. Ceea ce se produce în aceste companii nu mai deţine calitatea de odinioară a unor produse manifacturate prin proceduri simple. Produsele sunt de un înalt grad de tehnologizare, sunt rezultatul unor procese de cercetare şi dezvoltare şi nu sunt vândute sau destinate doar pieţei interne, ci ajung şi la export”, a declarat Cord-Hinrich Meier-Klod.

Acesta a precizat că statul german sprijină modelul dual de formare a tinerilor, fiind "un model de joint venture între stat şi companii”.

"Dacă ne referim la economia germană, ea sprijină proiecte-fanion, proiecte-pilot, pe care personal le consider reţeta secretă a succesului economic al companiilor mici şi mijlocii din Germania. Este vorba despre pregătirea profesională duală, pentru că aceasta are menirea de a-i pregăti pe elevi, pe tineri, în mod direct, în companii. E vorba, dacă vreţi, de un model de joint venture între stat şi companii şi este modelul de succes pe care noi dorim să-l sprijinim”, a mai declarat Ambasadorul Germaniei.

Acesta a făcut o vizită oficială la Sibiu având întâlniri cu autorităţile locale, cu oamenii de afaceri şi comunitatea germană din zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.