Amazon.com va reduce premiile în acţiuni acordate angajaţilor, care sunt o parte a planului său de compensaţii, pe măsură ce gigantul comerţului electronic traversează o perioadă cu incertitudini economice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat decizia de a reduce premiile RSU (unităţi de acţiuni restricţionate) în ultimul an de prognoză, cu o sumă mică (alţi ani nu sunt afectaţi)”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon într-o declaraţie trimisă prin e-mail, fără a specifica perioada anului final al perspectivelor.

Vestea vine la câteva săptămâni după ce Amazon a anunţat o a doua rundă de concedieri în masă, care se adaugă la un val de reduceri de locuri de muncă care a afectat sectorul tehnologic, în timp ce o condiţiile economice dificile obligă companiile să îşi restructureze activităţile.

Business Insider a scris mai întâi despre modificarea planificată a structurii de salarizare a companiei şi a arătat că Amazon va reevalua compensaţia pentru 2025 în primul trimestru al anului viitor, pentru ”a planifica în funcţie de variaţia acţiunilor”.

Compania cântăreşte posibilitatea de a-şi ajusta modelul de compensare în viitor, pentru a fi un echilibru mai bun între compensarea de bază în numerar şi capitaluri proprii, după ce a analizat combinaţia dintre o economie incertă şi bugetul său de compensare, a spus purtătorul de cuvânt.

Acţiunile Amazon au câştigat peste 20% în acest an, după o scădere de aproape 50% în 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.