Producătorul de alumină Alum Tulcea a anunţat joi că a pregătit un buget de investiţii de 59 de milioane de lei, în acest an, pentru modernizare tehnologică şi protecţia mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat că proiectele de modernizare, începute în 2007, au vizat o creştere a eficienţei, a calităţii produselor şi a capacităţii de producţie, precum şi reducerea costurilor de producţie.

”În perioada 2007-2009, Alum şi-a construit reţeaua internă de gaze naturale şi a convertit sistemele de ardere ale cazanelor de abur şi ale calcinatoarelor de la utilizarea păcurii la utilizarea gazelor naturale. În plus, compania a mărit capacitatea de producţie a calcinatorului static şi a achiziţionat şi montat echipamente pentru eficientizarea fluxului tehnologic”, se arată în comunicat.

Din 2009 până în prezent, compania a anunţat că a investit în tehnologie şi în măsuri de protecţie a mediului, reducând emisiile şi cantitatea de apă utilizată pentru procesele tehnologice, precum şi în creşterea siguranţei operaţionale a haldei de şlam.

”Investiţiile au acoperit, de asemenea, măsurile de siguranţă operaţională a echipamentelor, creşterea eficienţei energetice şi punerea în funcţiune a echipamentelor de ultimă generaţie care au permis Alum să îşi diversifice portofoliul de produse”, se arată în comunicat.

Astfel, consumul specific de energie a scăzut cu 15,77% în 2017 faţă de nivelul din 2013, iar investiţiile au condus, de asemenea, la reducerea emisiilor de CO2 pe tona de alumină produsă, potrivit companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.