Retailerul Altex România va dezvolta un nou centru logistic lângă Bucureşti, în comuna Dragomireşti Vale, o investiţie totală de peste 37 milioane de euro, pe un teren de 15,2 ha care a fost achiziţionat de pe piaţa liberă cu aproximativ 5,5 milioane de euro, a anunţat marţi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prima etapă a proiectului va fi finanţată în proporţie de 80% de către EximBank şi urmează a fi finalizată în trimestrul I al anului 2019. Etapa a doua a proiectului urmează să fie dezvoltată anul viitor şi necesită o investiţie de 15 milioane de euro pentru care Altex România caută finanţare”, arată un comunicat comun al băncii şi al companiei.

Noul hub logistic este alcătuit din două clădiri principale de depozitare de aproximativ 90.000 mp suprafaţă totală şi 46.000 mp de platforme logistice externe, proiectarea şi construirea urmând a fi realizate de GSE România, selectată pentru experienţa sa şi pentru soluţiile tehnice inovatoare care vor fi implementate în proiect.

“Noul centru logistic va cumula activitatea care astăzi se desfăşoară în patru depozite, oferind astfel disponibilitate mai bună pentru o gamă variată de produse şi servicii de livrare mai rapidă clienţilor noştri. Această investiţie reduce costurile operaţionale sprijinind promisiunea Altex de a oferi clienţilor o gamă variată de produse şi cel mai mic preţ din România”, a spus directorul general al Altex România, Dan Ostahie.

Noul centru logistic dezvoltat de Altex este proiectat pentru a găzdui toate tipurile de produse, de la electrocasnice mari până la componente IT şi accesorii. Această facilitate va fi deservită de 60 de căi de acces, iar cele patru lifturi de ultimă generaţie, fiecare cu o capacitate de 1,7 tone, vor deservi zona de E-commerce.

Altex România este unul din cei mai mari jucători de pe piaţa de retail din România în domeniul electro-IT şi are 4.000 de angajaţi. Compania are o reţea naţională de 99 de magazine Altex şi 19 magazine Media Galaxy.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.