Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), a finalizat în primul semestru investitii de peste 16 milioane de dolari, atât în segmentul de aluminiu primar, cât şi în cel de aluminiu procesat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, la începutul acestui an, compania a demarat peste 20 de proiecte de investiţii, în valoare totală de aproape 41 de milioane de dolari, pentru creşterea eficienţei operaţionale şi a gamei de produse cu un grad mare şi foarte mare de procesare.

„La Alro, avem un program de dezvoltare pe termen lung pe care îl urmăm cu rezultate foarte bune, atât la nivelul gamei şi al calităţii produselor, cât şi la nivel operaţional, iar investiţiile demarate ne ajută să ne consolidăm poziţia la nivel global”, a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro.

El spune că în plan operaţional, noile echipamente vor susţine programul de extindere a gamei de produse cu valoare adăugată mare şi foarte mare, specifice industriilor auto şi aeronautică, ”dar vor avea şi un efect direct asupra consumurilor specifice, ducând la creşterea eficienţei energetice a companiei”.

Compania subliniază că a achiziţionat echipamente tehnologice de ultimă generaţie de la cei mai mari producători de profil pentru industria metalurgică.

”Astfel, vor fi dezvoltate capacităţi noi de călire a tablelor din aliaje de aluminiu, de planare a tablelor cu grosimi mai mici de 20 mm, precum şi de omogenizare a şleburilor. În plus, compania va moderniza laminorul de benzi la rece nr. 2. În felul acesta, Alro va creşte capacitatea de producţie pentru plăci de aluminiu de înaltă tehnologie, utilizate în industria auto şi aeronautică”, precizează oficialii companiei.

În primele şase luni, Grupul Alro a înregistrat un profit net de 187 de milioane de lei.

Cifra de afaceri a grupului a crescut cu 14,5%, ajungând la 1,4 miliarde de lei, de la 1,2 miliarde de lei, în parima parte a anului trecut.

Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă), având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tone pe an.

Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt: Alro (producător de aluminiu), Alum Tulcea (producător de alumina), Sierra Mineral Holdings I, Ltd. (producător de bauxite), Vimetco Extrusion (procesator de produse extrudate), Conef, Global Aluminium Ltd. şi Bauxite Marketing Ltd.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.