Noul director general al Alphabet, compania mamă a Google, Sundar Pichai, va primi în următorii trei ani acţiuni în valoare de 240 de milioane de dolari, în funcţie de performanţele din următorii trei ani, aceasta fiind cea mai mare primă promisă vreodată unui şef al grupului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

aceasta fiind cea mai mare primă promisă vreodată unui şef al grupului, transmite Reuters.

Pichai va mai primi un salariu anual de 2 milioane de dolari, începând din 2020, potrivit unei declaraţii depuse vineri de Alphabet la autoritatea de reglementare bursieră.

Fostul director general şi co-fondator al Google Larry Page a primit anul trecut un salariu anual de 1 dolar.

”Pichai este în urma lui Tim Cook, care a primit 376 de milioane de dolari la preluarea conducerii Apple”, a spus Amit Batish, director de marketing la Equilar, firmă care urmăreşte beneficiile directorilor.

Co-fondatorii Google, Page şi Serghei Brin, au demisionat la începutul acestei luni de la conducerea de vârf a gigantului de internet pe care l-au fondat în urmă cu 21 de ani, oferindu-i lui Pichai conducerea companiei mamă, pe lângă rolul de şef al Google.

Pichai, care lucrează la Google de 15 ani, reprezintă acum imaginea publică a companiei care este criticată de parlamentarii americani, precum şi de angajaţi, din cauza mai multor probleme, de la confidenţialitatea datelor la poziţia de monopol.

Când a devenit director general al Google, în 2015, Pichai a primit un salariu anual de 653.500 de dolari. În următorul an, câştigurile acestuia au crescut puternic, datorită unor prime în acţiuni în valoare de 199 de milioane de dolari, cele mai mari primite vreodată de un director al Alphabet la momentul respectiv.

Pichai este apreciat pentru succesul browserului Google Chrome şi era văzut drept un posibil succesor al directorului general al Microsoft, Steve Ballmer, înainte ca postul de CEO să fie oferit lui Satya Nadella, în februarie 2014.

Potrivit celor mai recente date al Alphabet, Pichai a câştigat în 2018 aproape 1,9 milioane de dolari, majoritatea sumei incluzând costurile pentru securitate şi utilizarea personală a avionului. Salariul său de bază a fot de 650.000 de dolari în 2018.

În 2018, salariul de bază mediu al unui CEO a ajuns la 1,2 milioane de dolari în rândul celor mai mari companii americane, în funcţie de venituri, potrivit datelor Equilar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.