Alpha Bank Romania a anunţat miercuri că lansează pe piaţa locală trei fonduri de investiţii ce fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K., membră a Grupului Alpha Bank.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alpha Bank Romania lansează pe piaţa locală trei fonduri de investiţii ce fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K., membră a Grupului Alpha Bank specializată în administrarea investiţiilor, şi supravegheate de Commission de Surveillance du Secteur Financier din Luxemburg”, anunţă banca.

Fondurile Alpha (LUX) Global Funds respectă criteriile de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) în analiza investiţiilor şi în procesele de luare a deciziilor, oferind o diversificare vastă pe tipuri de active, zone geografice şi valute.

“Cele trei fonduri de investiţii oferă acces pe pieţele financiare internaţionale, fiind adaptate profilului investitorilor care urmăresc sustenabilitatea în investiţiile de portofoliu. Investitorii pot beneficia de respectarea obiectivelor ESG care asigură îndeplinirea criteriilor legate de mediu, sociale şi de guvernanţă, o oportunitate pentru alinierea investiţiilor cu valorile personale, dar şi cu obiectivele mai largi ale societăţii”, a declarat Mario Penados, director Direcţia Personal Banking, Alpha Bank Romania.

Cele trei fonduri sunt de tip „fond de fonduri” (fund of funds - FoF), disponibile în euro şi dolari, înregistrate în Luxemburg şi se adresează investitorilor ce doresc un portofoliu flexibil şi diversificat, cu o alocare globală a activelor pe un orizont investiţional de timp mediu şi lung.

Alpha (LUX) Global Defensive FoF oferă un portofoliu diversificat de fonduri mutuale, inclusiv ETF-uri (Exchange-Traded Funds), administrate de manageri internaţionali de top, care investesc în principal în obligaţiuni denominate în euro, instrumente ale pieţei monetare şi depozite la instituţii de credit precum şi acţiuni europene.

Alpha (LUX) Global Balanced FoF investeşte în principal în unităţi sau acţiuni ale OPCVM (Organisme de Plasament Colectiv în Valori Mobiliare) sau ale altor OPC (Organisme de Plasament Colectiv), oferind expunere moderată la un portofoliu cu alocare globală.

Alpha (LUX) Global Themes FoF oferă un portofoliu diversificat de fonduri de acţiuni, inclusiv ETF-uri, şi caută să identifice oportunităţi în domenii precum schimbările climatice, tehnologii inovatoare, evoluţia comportamentului cumpărătorului şi tendinţe demografice.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit,  Luxemburg şi Cipru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.