Premierul Sorin Grindeanu a discutat încă de săptămâna trecută cu şeful ANAF şi cu reprezentanţi ai conducerii Ministerului de Finanţe despre modul în care veniturile bugetare vor fi crescute, urmând ca la viitoarea şedinţă a Executivului pe această temă să constate gradul de implementare a celor 14 măsuri dispuse în plan fiscal-bugetar, a declarat, miercuri la finalul şedinţei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Premierul Grindeanu a avut încă de săptămâna trecută întâlniri cu preşedintele ANAF, cu secretarul de stat din Ministerul Finanţelor exact pe această temă, a discutat despre modul în care veniturile la buget pot fi crescute, despre eficientizarea activităţii ANAF.  Cei de la ANAF au venit cu o serie întreagă de propuneri, 14 propuneri, le ştiţi cu toţii. Pe baza acestor propuneri, fiecare cu termene clare de implementare, premierul aşteaptă la următoarea şedinţă - vor avea loc şedinţe similare, din două în două săptămâni - aşteaptă informări din partea Ministerului de Finanţe şi din partea celor de la ANAF în ceea ce priveşte gradul de implementare a acestor măsuri", a declarat Alina Petrescu, solicitată să dea o reacţie la afirmaţiile făcute de preşedinte PSD la adresa Guvernului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri la Parlament,  că „toate guvernele trebuie să înţeleagă că dacă nu sunt în stare şi dacă nu reuşesc să colecteze veniturile”, el nu va susţine „ca o neîncasare la buget care trebuie să genereze o rectificare negativă să fie mistificată pentru a face o rectificare pozitivă”.

„Avertizez foarte clar guvernul pe care şi eu şi colegii mei îl susţin, să nu se joace cu asta”, a conchis Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.