Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, are, începând cu data de 2 iulie, un nou director general, în persoana lui Alexandru Stânean, după ce Consiliul de Administraţie a aprobat încetarea, prin acordul părţilor, a mandatului acordat Mirelei Pop în data de 9 mai 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Stânean, de profesie economist, a mai ocupat această funcţie în perioada 2014-2016.

El şi-a început activitatea în cadrul TeraPlast în 2007 şi a ocupat, pe rând, diverse poziţii în top management-ul companiilor din Grup.

În perioada 2014 – 2016, în care a condus gupul, profitul net consolidat a crescut de la 3,5 la 8,6 milioane de euro, iar cifra de afaceri a crescut de la 73,5 milioane de euro la 87,8 milioane de euro.

„Grupul s-a transformat radical în ultimul an, datorită achiziţiilor făcute, de aceea principala prioritate este integrarea activităţilor din subsidiare pentru a folosi sinergiile existente la nivelul de grup, fără a neglija continuarea eficientizării proceselor operaţionale, dar şi continuarea expansiunii naţionale şi internaţionale, în scopul creşterii vânzărilor şi profitabilităţii grupului”, a declarat Alexandru Stânean, noul director general al TeraPlast.

Grupul TeraPlast include societăţile TeraSteel România şi TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), TeraPlast (cel mai mare procesator PVC, producător de ţevi, granule şi profile de tâmplărie), Depaco (producătorul ţiglei metalice marca Wetterbest), TeraGlass (producător de ferestre şi uşi din PVC), TeraPlast Logistic şi TeraPlast Ungaria.

În ultimii zece ani, Grupul TeraPlast a investit 246 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast - este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.