Piaţa de leasing financiar ar putea ajunge la o creştere de 20% până la sfârşitul anului şi ar putea atinge o valoare de 2 miliarde de euro, a declarat miercuri preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România, Bogdan Speteanu, care a mai spus că cea mai mare parte din piaţă o reprezintă finanţările pentru vehicule.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele ALB a făcut această estimare pe baza unei creşteri de 25% a pieţei de leasing financiar în primul semestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

“Estimările noastre sunt că anul acesta vom avea o creştere de 20% si vom avea o finanţare de 2 miliarde de euro.(…) Este un an bun, cu o creştere de 20%, dar pe de altă parte sunt multe provocări”, a declarat preşedintele ALB.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a mai apreciat că această creştere înseamnă o întoarcere la normalitate, având în vedere că piaţa de leasing financiar ajungea la o finanţare în valoare de 5 miliarde de euro în perioada de boom economic.

În opinia lui Bogdan Speteanu, piaţa are potential, în condiţiile în care există aproximativ 20 de milioane de locuitori. Preşedintele ALB a spus că ”regina industriei”, cu o pondere spre trei sferturi din piaţă, sunt finanţările pentru autoturisme şi vehicule uşoare.

“Vehiculele rămân principalele active finanţate în leasing financiar, susţinute în principal de creşterea finanţărilor autoturismelor şi a vehiculelor comerciale uşoare”, a adăugat Speteanu.

În ceea ce priveşte piaţa asigurărilor, preşedintele ALB a spus că a avut loc o creştere a primelor de asigurare, care a culminat cu acea lege de plafonare. “Mulţi asigurători şi-au schimbat procedura de emitere a RCA”, a completat Speteanu.

Legat de estimările pieţei de leasing financiar, preşedintele ALB a precizat că pentru 2017 estimează o creştere a pieţei de 15%, astfel că valoarea finanţărilor ar putea ajunge la 2,3 miliarde de euro.

“Sperăm că şi industrii precum construcţiile vor începe, după o perioadă de apatie, să-şi producă efectele. Aflăm că sunt noi proiecte care sunt avizate, iar aceste lucruri ar trebui să se vadă în activitatea noastră de leasing”, a mai declarat Bogdan Speteanu.

ALB reprezintă circa 80% din piaţa de leasing financiar din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.