Alaska Air, un transportator aerian mediu în Statele Unite, ar putea cumpăra compania rivală Virgin America, controlată de miliardarul Richard Branson, pentru care oferă 2 miliarde de dolari, depăşind oferta concurentă, potrivit unor surse citate de Reuters şi Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, Alaska Air este al şaselea transportator aerian din SUA, după traficul de pasageri, cu o cotă de circa 5%, iar Virgin America se situează pe locul 12, cu circa 1,5% din piaţă. 

Dacă tranzacţia se va finaliza, Alaska Air va deveni al cincilea transportator aerian din Statele Unite, cu o cotă de circa 6,5% din piaţa zborurilor domestice, cea mai mare din lume. Valoarea la bursă a Alaska Air este de circa 10 miliarde de dolari.

ÎÎn urma achiziţiei, Alaska Air şi-ar extinde activitatea în marile oraşe din California, în special San Francisco şi Los Angeles, zonă în care s-a dezvoltat Virgin America.  

Compania Virgin America este în prezent controlată de unul dintre fondurile lui Richard Branson, VX Holdings, care împreună cu Cyrus Capital Partners deţine 54% din acţiunile transportatorului. 

Piaţa americană a transportului aerian de pasageri este dominată în prezent de patru mari companii, care controlează în total circa 80% din piaţă: American Airlines, United Continental, Delta Air Lines şi Southwest Airlines.

"Este inevitabil să vedem o anumită coagulare a companiilor aeriene mai mici, care încearcă să găsească modalităţi de a concura cu marii transportatori", a comentat Henry Harteveldt, analist în transporturi şi călătorii, citat de Reuters. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.