Airbus va elimina dependenţa de aprovizionarea cu titan din Rusia în câteva luni, a declarat joi un director general din cadrul producătorului european de aeronave, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia este cel mai mare producător de titan, un metal strategic apreciat pentru rezistenţa sa în raport cu greutatea.

Metalul este folosit în principal în motoarele de avioane şi trenurile de aterizare pentru avioane mari.

"Suntem în proces de decuplare de Rusia când vine vorba de titan. Va fi o chestiune de luni, nu de ani. Nu pot să vă dau o dată precisă; este un proces relativ complex, cu certificare şi tot ceea ce necesită aviaţia, dar se va întâmpla ", a declarat Michael Schoellhorn, directorul general al Airbus Defence & Space şi fost director de operaţiuni al Airbus, într-un briefing al companiei.

Uniunea Europeană a evitat până acum interzicerea mărfurilor ruseşti, altele decât oţelul şi cărbunele, iar titanul rămâne scutit de restricţiile impuse după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care Moscova o numeşte o operaţiune specială.

Airbus a spus că încearcă să identifice alternative pentru aprovizionare, în timp ce rivalul american Boeing a afirmat că a suspendat achiziţiile de titan din Rusia.

Surse din industrie spun că Airbus a extins achiziţiile din Statele Unite şi Japonia, în timp ce a explorat noi surse.

Certificarea noilor furnizori la standarde aerospaţiale stricte poate dura ani de zile.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.