Constructorul aeronautic Airbus a anunţat vineri că luna aceasta a primit 21 de comenzi nete şi a înregistrat 36 de livrări, iar cotele de producţie au fost revizuite în scădere, adaptate noilor condiţii de piaţă, astfel că gigantul european producţia de aeronave cu 30%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După un debut al anului 2020 cu performanţe comerciale şi industrial solide, Airbus (simbol bursier AIR) îşi revizuieşte cotele de producţie în scădere pentru a le adapta noilor condiţii de piaţă generate de pandemia coronavirus", a informat Airbus într-un comunicat în care arată că "afacerile sunt afectate de pandemia Covid-19".

Compania anunţă că în primul trimestru al anului, Airbus a primit 290 de comenzi nete pentru avioane şi a livrat 122. Alte 60 de avioane au fost produse în această perioadă, dar acestea nu au fost livrate deocamdată, din cauza evoluţiei pandemiei.

"36 de avioane de diferite tipuri au fost livrate în martie, faţă de 55 în februarie. Acest lucru reflectă solicitările clienţilor de a amâna livrările precum şi alţi factori care au legătură cu situaţia actuală", precizează compania.

Noile cote de producţie medii au fost stabilite după cum urmează: A320 – 40 de avioane pe lună; A330 – 2 avioane pe lună; A350 – 6 avioane pe lună.

"Aceasta reprezintă o reducere a cotelor pre-coronavirus de aproximativ 30%. Cu acest ritm al producţiei, Airbus îşi menţine capacitatea de a răspunde cererilor clienţilor şi îşi protrejează în acelaşi timp capacitatea de a se adapta în continuare la evoluţiile globale", mai informează compania.

Airbus precizează că lucrează împreună cu partenerii sociali pentru a defini cele mai potrivite măsuri sociale în vederea adaptării la această situaţie nouă şi fluidă. Airbus abordează, de asemenea, un plan de menţinere a lichidităţilor pe termen scurt, precum şi structura costurilor pe termen lung.

“Impactul pandemiei este fără precedent. Priorităţile noastre acum sunt de a proteja angajaţii şi de a sprijini lupta împotriva virusului. Suntem în dialog constant cu clienţii şi partenerii lanţului de aprovizionare, traversăm împreună aceste vremuri dificile. Companiile aeriene care ne sunt cliente sunt afectate semnificativ de criza Covid-19. Ne adaptăm activ producţia la noile situaţii prin care trec clienţii şi lucrăm la măsuri de reduceri operaţionale şi financiare pentru a face faţă realităţii”, a spus Guillaume Faury, CEO Airbus.

În 2019, Airbus a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai bogată gamă de avioane de pasageri, cu 100 până la peste 600 de locuri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.