Compania Airbus Helicopters Industries, care dezvoltă o fabrică de elicoptere la Ghimbav în cadrul unui parteneriat între Airbus şi mai multe companii româneşti, este în fază de dezvoltare până în 2019, pentru ca ulterior să producă 15 elicoptere H215 pe an în România, a anuţat, miercuri, compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Airbus H215 este un elicopter multirol, folosit în special în domeniul apărării şi poliţiei. Elicopterul poate transporta până la 22 de pasageri şi poate fi adaptat pentru transport în regim VIP.

Recent, Airbus Helicopters a înfiinţat în România filiala Airbus Helicopters Industries, care se ocupă de construcţia liniei finale de asamblare a elicopterelor H215. Compania se va ocupa şi cu vânzarea şi exportul produselor în toată lumea.

"2015 s-a dovedit un an de creştere, întrucât a fost creată o nouă companie Airbus Helicopters Industries care a deschis drumul către o colaborare mai puternică şi a întărit legăturile noastre cu Industria Aeronautică din România", a declarat directorul general al Airbus Helicopters în România, Serge Durand, citat în comunicat.

Airbus estimează că faza de dezvoltare a proiectului se va încheia în 2019. Ulterior, "Airbus Helicopters Industries va angaja 350 de oameni şi va fabrica 15 H215 pe an", a precizat compania.

La dezvoltarea proiectului H215 în România participă companiile româneşti IAR, Aerostar, Aeroteh şi Turbomecanica. Potrivit paginii de internet a Airbus Helicopters, primul aparat H215 ar urma să iasă de pe linia de asamblare din România în 2017.

Airbus Helicopters este o divizie a grupului aeronautic Airbus specializată în producţia de elicoptere civile şi militare. În prezent, circa 12.000 de elicoptere produse de Airbus Helicopters sunt operate de peste 3.000 de clienţi în aproximativ 154 de ţări.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.