Airbus a obţinut o comandă de la Wizz Air pentru 75 de avioane A321neo suplimentare, a anunţat miercuri producătorul european de avioane, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contractul ferm” semnat de companii ridică comenzile totale ale Wizz Air pentru A321neo la 434 de avioane, a spus Airbus într-un comunicat.

Comenzile de avioane sunt în plină expansiune, iar producătorii de avioane se întrec pentru a spori producţia şi a ţine pasul, deoarece cererea puternică de călătorii după Covid determină companiile aeriene să-şi extindă flotele.

A321neo este cel mai mare avion cu un singur culoar şi a condus într-o cursă împotriva modelului 737 MAX al rivalului Boeing,  pentru a satisface cererea de capacitate şi autonomie mai mare.

În comunicatul publicat de Airbus, directorul general al Wizz Air, József Váradi, a făcut referire la ”eficienţa economică” a A321neo şi la ”amprenta redusă de carbon”.

Tot miercuri, American Airlines a declarat că este în discuţii cu Airbus şi Boeing cu privire la o nouă comandă de avioane cu corp îngust.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.