Airbnb spune că va oferi refugiaţilor din Ucraina până la 100.000 de locuri de cazare în România şi alte ţări europene, în urma unor parteneriate realizate cu aceste ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană anunţă ca a trimis scrisori către autorităţile din Polonia, România, Ungaria şi Germania (urmând să facă acelaşi lucru şi în cazul altor ţări europene), cu care vrea să coopereze în scopul găzduirii refugiaţilor.

Proiectul se derulează prin intermediul nonprofitului Airbnb.org, care discută cu guvernele şi alte organizaţii din ţările menţionate. Planurile includ şi găzduire pe termen lung.

Costurile vor fi acoperite de Airbnb, gazde şi donatorii de pe Airbnb.org.

Airbnb vrea să ajungă în jurul a 100.000 de locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina. Luni, ONU anunţa că peste 670.000 de refugiaţi au intrat în România, Republica Moldova, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

Separat, compania americană a oferit găzduire şi pentru 21.300 de refugiaţi afgani şi urmează să vină cu alte câteva zeci de mii de la locuri pentru refugiaţi din Afganistan, Africa, Orientul Mijlociu, America Centrală şi de Sud şi alte regiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.