Air India este aproape de a plasa comenzi majore pentru până la 500 de avioane de linie, în valoare de zeci de miliarde de dolari, atât la Airbus, cât şi la Boeing, în timp ce lucrează la o renaştere ambiţioasă în cadrul conglomeratului Tata Group, au declarat duminică surse din industrie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comenzile includ până la 400 de avioane cu corp îngust şi 100 sau mai multe cu corp larg, inclusiv zeci de avioane Airbus A350 şi Boeing 787 şi 777, au spus sursele, vorbind sub condiţia anonimatului, în condiţiile în care în zilele următoare se vor face ultimele retuşuri ale acordului uriaş.

O astfel de înţelegere ar putea depăşi 100 de miliarde de dolari la preţurile de listă, inclusiv orice opţiune, şi ar putea fi clasată printre cele mai mari realizate de o singură companie aeriană în termeni de volum, eclipsând o comandă combinată pentru 460 de avioane Airbus şi Boeing făcută de American Airlines în urmă cu peste un deceniu.

Chiar şi după reducerile semnificative aşteptate, acordul ar fi în valoare de zeci de miliarde de dolari şi ar acoperi un an volatil pentru giganţii avioanelor ale căror avioane sunt din nou solicitate după pandemie, dar care se confruntă cu presiuni industriale şi de mediu tot mai mari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.