Companiile aviatice Air France, KLM, Delta şi Virgin Atlantic au anunţat miercuri semnarea unui nou parteneriat, oferind astfel o selecţie mai largă de rute şi progame extinse de fidelizare pasagerilor care călătoresc între Europa, Marea Britanie şi America de Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joint-venture-ul Air France-KLM-Delta-Virgin Atlantic reprezintă aproximativ 23% din capacitatea trans-atlantică totală a pasagerilor şi mărfurilor.

”Noua alianţă le oferă clienţilor orare de zbor mai convenabile, flexibilitatea de a rezerva zboruri şi a face check-in pe oricare dintre cei patru transportatori prin intermediul aplicaţiilor mobile, site-urilor web sau agenţiilor de turism, dar şi promisiunea comună a unor experienţe premium de călătorie, oportunităţi multiple de divertisment la bord, servicii şi produse premiate la nivel internaţional, program comun de fidelizare indiferent de compania aeriană cu care aleg să efectueze zborurile trans-Altantice”, se arată într-un comunicat.

Alte avantaje rezultate în urma acestui parteneriat pot fi considerate şi cele 238 de conexiuni cu oraşe din America de Nord, 98 în Europa continentală şi 16 în Marea Britanie sau gama de 110 rute trans-Atlantice care operează non-stop. Membrii eligibili care au atins statutul Elite în cadrul programului de fidelitate beneficiază şi de îmbarcare prioritară la oricare dintre cele patru companii aeriene şi se pot relaxa în peste 100 de lounge-uri din aeroporturile în care călătoresc.

Veniturile anuale combinate ale formaţiunii sunt estimate la 13 miliarde dolari. Peste 180.000 de angajaţi lucrează în cadrul celor patru companii Air France, KLM, Delta şi Virgin Atlantic.

Air France, KLM şi Delta se află într-un joint-venture încă din 2009, în timp ce Virgin Atlantic şi Delta au încheiat un parteneriat în 2013. Instituirea unui singur joint-venture transatlantic a fost următorul pas strategic în colaborarea dintre toate cele patru companii aeriene.

Principalele hub-uri sunt răspândite în toate oraşele reprezentative pentru noua alianţă

În 2019 au fost lansate şi primele zboruri în regim code-sharing între Air France, KLM şi Virgin Atlantic. Acordul a oferit clienţilor Virgin Atlantic până la 58 noi rute trans-Atlantice cu plecări de pe 18 aeroporturi din Marea Britanie prin Paris şi Amsterdam, în timp ce clienţii Air France şi KLM au avut acces la 24 noi rute spre America de Nord operate de Virgin Atlantic şi Delta cu plecare din Marea Britanie, inclusiv via Londra Heathrow şi Manchester.

În ceea ce priveşte transportatorii de marfă, reţeaua îmbunătăţită este, de asemenea, disponibilă şi pentru cargo. Principalele hub-uri sunt răspândite în toate oraşele reprezentative pentru noua alianţă, asigurându-se conexiuni convenabile non-stop către fiecare colţ al Americii de Nord, Europei şi Marii Britanii prin Amsterdam, Atlanta, Boston, Detroit, Londra Heathrow, Los Angeles, Minneapolis, New York-JFK, Paris, Seattle şi Salt Lake City.

"Clienţii sunt principalii beneficiari ai alianţei noastre cu Delta, Air France şi KLM, întrucât aceştia pot beneficia acum de conexiuni variate şi mult mai convenabile, o selecţie largă de zboruri, orare de zbor sincronizate astfel încât să se reducă perioadele de escală şi a se petrece strict perioada optimă în aeroportul de legătură, precum şi servicii îmbunătăţite şi beneficii extinse de fidelizare", a declarat Shai Weiss, CEO Virgin Atlantic.

Pe de altă parte, CEO-ul Delta, Ed Bastian, afirmă că parteneriatul oferă o fiabilitate mai mare şi beneficii de călătorie de top.

Un acces mai mare la piaţa din Marea Britanie

"La zece ani de la prima noastră asociere cu Delta, acest nou acord este o etapă majoră care ne va consolida şi mai mult prezenţa pe zborurile trans-Atlantice, permiţând pasagerilor noştri să aleagă între patru mari companii aeriene", a declarat şi CEO-ul Air France-KLM Group, Benjamin Smith.

El spune că, pentru Air France-KLM, această alianţă înseamnă, de asemenea, un acces mai mare la piaţa din Marea Britanie şi în special la Londra Heathrow, lider pe piaţa globală de turism.

Air France-KLM este grupul lider de piaţă pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. Acoperă 314 destinaţii în 116 ţări prin companiile Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia. Cu o flotă de 548 de aeronave şi 101,4 milioane de pasageri transportaţi în 2018, Air France-KLM operează până la 2.300 de zboruri zilnice.

Împreună cu partenerii săi, Delta Air Lines şi Alitalia, Air France-KLM operează cel mai mare joint-venture trans-Atlantic, cu peste 275 zboruri zilnice.

KLM a înregistrat un record de 34,1 milioane de pasageri în 2018, oferind pasagerilor săi zboruri directe către 162 de destinaţii cu o flotă modernă de peste 214 aeronave. Compania aeriană are peste 33.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul KLM a transportat în total peste 41 de milioane de pasageri în 2017. În afara de KLM, Grupul KLM include şi KLM Cityhopper, Transavia şi Martinair.

Delta Air Lines are sediul în Atlanta şi asigură mai mult de 5.000 plecări zilnice în nenumărate destinaţii din jurul lumii şi până la 15.000 zboruri prin intermediul partenerilor. Delta este şi membru fondator al Alianţei SkyTeam şi transportă peste 200 milioane de oameni în fiecare an în peste 300 de destinaţii din peste 50 de ţări.

Virgin Atlantic a fost fondată de antreprenorul Sir Richard Branson acum 35 de ani şi în prezent transportă 5,4 milioane de pasageri anual. Cu sediul în Londra, Virgin Atlantic are peste 10.000 de angajaţi în întreaga lume şi operează o flotă de 45 de aeronave care deservesc 25 de destinaţii de pe 4 continente. Alături de Delta Air Lines, Virgin Atlantic operează până la 38 de zboruri pe zi între Marea Britanie şi SUA, cu conexiuni în peste 200 de oraşe americane şi internaţionale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.