AGRO IFN SA, instrumentul de finanţare pentru sectorul agricol lansat de ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură din cadrul ROCA Investments, anunţă că a primit avizul Băncii Naţionale a României (BNR) şi că a acordat deja primele sale împrumuturi pentru susţinerea afacerilor din sectorul agricol românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”AGRO IFN SA, instrumentul de finanţare pentru sectorul agricol lansat de ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură din cadrul ROCA Investments, a primit avizul Băncii Naţionale a României (BNR). În primele două săptămâni de când a devenit operaţional, AGRO IFN SA a oferit deja primele sale împrumuturi pentru susţinerea afacerilor din sectorul agricol românesc”, anunţă AGRO IFN SA.

Înfiinţat ca parte din ROCA Agri RDF, AGRO IFN SA beneficiază de reţeaua de distribuţie existentă, care acoperă cea mai mare parte a ţării, contribuind astfel la obiectivul holdingului de a oferi clienţior servicii complete şi la îndemână.

”Agricultura este un domeniu esenţial pentru economia României, de aceea, prin diversificarea surselor de finanţare a sectorului agricol, ne propunem să creăm impact pozitiv şi să contribuim la prosperitatea comunităţilor agricole din România”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

Prezent pe piaţa românească din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a încheiat anul 2022 cu afaceri de peste 156 milioane de euro, dublându-şi suprafaţa agricolă exploatată, până la 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor pe care le deţine şi care sunt în continuă expansiune, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim, Supliment, la care se adaugă şi AGRO IFN, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piaţa producţiei şi distribuţiei de inputuri, precum şi a comerţului cu cereale.

”Dorim să susţinem dezvoltarea agriculturii româneşti şi un pas important în acest sens este faptul că AGRO IFN SA a devenit operaţional, prin primirea autorizării din partea BNR. Misiunea noastră este aliniată misiunii holdingului ROCA Agri RDF, de a sprijini dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol românesc, prin extinderea parteneriatelor de încredere existente. Astfel, oferim soluţii de finanţare adaptate nevoilor afacerilor locale mici şi mijlocii din domeniul agricol, respectiv credite pe termen scurt pentru finanţarea producţiei agricole, cu aprobare rapidă, precum şi un grafic de rambursare flexibil, adaptat caracterului sezonier al activităţii fermierilor”, a declarat Aurora Petre, director general AGRO IFN SA.

Investitorii ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania cea mai dinamică de private equity din România, în calitate de acţionar majoritar, şi Florin Deznan, fondator RDF SA.

ROCA Investments investeşte, în calitate de acţionar majoritar, în companiile antreprenoriale de dimensiune medie şi urmăreşte transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.